Ota yhteyttä!

lauantai 1. joulukuuta 2012

Tuulta päin!

Tänään koitti vihdoin se hartaasti odotettu päivä, kun Janneniskan jättinosturi rullasi Vantaalta Hämeenlinnaan ja ylös hyppyrimäelle. Myrskytuuli puhalsi ja puita kaatui ympärillä, mutta se ei menoa haitannut. Hyppyritornin huipulta mitattiin hurjat 19 m/s lukemat (eikä se kuulemma ollut edes pahin puuska). Onneksi olimme varustautuneet lämpimin vaattein ja eväin. Kuumaa glögiä siemaillessa hyppyritornin rappukäytävässä ei nyt aivan vielä kahvilatunnelmaan päässyt, mutta muuten oli mahtavaa todistaa, kuinka mäellä tapahtui vihdoin jotain konkreettista!





















Suurin kiitos koko tempauksen onnistumisesta kuuluu tietysti Janneniska Oy:lle ja Hämeen ammattikorkeakoululle, mutta vielä erityisesti Hamkin laboratorioinsinööri Jussi Toivoselle sekä Janneniskan Saku Pajuselle, jotka myrskyä uhmaten viettivät puoli päivää nosturin korissa betoninäytteitä keräten.

Paikalle saapuivat myös kaksi uutta projektimme jäsentä. Toinen heistä liittyi mukaamme luettuaan Hämeen Sanomien lehtijutun ja tarjosi mainosalan osaamistaan käyttöömme. Kiitos Matias! Toinen sen sijaan innostui ottamaan opinnäytetyönsä aiheeksi hyppyritornin kuntokartoituksen. Jäämme jännityksellä odottamaan Markuksen tutkimuksia. Sen verran on pakko paljastaa, että ainakin laboratorioteknikko Jukka Yläsen mukaan tornin jalasta porattu betoni näytti hyväkuntoiselta! Viralliset tulokset julkistamme vasta laboratoriokokeiden jälkeen, joten maltetaan vielä vähän.

Hyppyrimäellä piipahti myös Hämeen Sanomien sekä YLE Hämeen väkeä. Sunnuntaina kannattaa siis lukea paikallislehti taas hieman tarkemmin!


4 kommenttia:

  1. Hienoa tytöt!! Pitää porukoille soittaa että säästävät lehden. :)

    VastaaPoista
  2. Tytöt ovat oikealla asialla. Olen itse ollut paikalla kun vietettiin hypyrimäen 'harjan nostajaisia'! Tulen vielä katsomaan kuinka onnistutte suunnitelmissanne. Onnea!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tsempistä! Nyt peukut ja varpaat pystyyn!

    VastaaPoista
  4. Eräs loistava käyttö mikä ei estä muuta käyttöä on myös köysilaskeutuminen ja seinäkiipeily. Laskeutuminen vetää varmasti porukkaa ja jos tuohon saadaan vielä gripit seiniin niin kiipeily mahdollistuu. Viimeksi mainittu riippuu tietysti jonkin verran betonin ulkopinnan kunnosta. Harrastajaryhmät toisivat asiakkaita kahvilalle ja ehkäpä kahvilan yhteyteen saataisiin myös pieni varustemyymälä tai ainakin pieni valikoima tarvitsijoille.

    Hyviä seiniä näihin hommiin ei ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista