Ota yhteyttä!

perjantai 9. joulukuuta 2011

Huippuidea!






Kuvat: Juha Lindstedt

Visiitti hyppyrimäkitorniin vakuutti meidät siitä, että olemme oikealla asialla. Tornin betoniseinissä, ruostuneissa metalliosissa ja rikkoutuneissa ikkunoissa oli samaan aikaan jotain karua ja aavemaista, mutta silti niin kaunista ja kiehtovaa! Kahvilan ulkonäkö alkoi jo muodostua kuviksi mielissämme, mutta myönnettävä oli, että tulisimme tarvitsemaan ammattilaista tarkempien suunnitelmien tekemiseen. Onneksi apua oli saatavilla!

Jo visiittiä seuraavana päivänä Kati riensi Helsinkiin tapaamaan tuttavaansa, arkkitehti Sami Hortoa, jonka arkkitehtitoimisto Inter-Arch Architechture Oy on mukana muun muassa Hämeenlinnan Eteläranta-projektissa. Ideamme sai innostuneen vastaanoton ja tapaaminen poiki lisää hyödyllisiä kontakteja. Horto neuvoi, että meidän kannattaisi ottaa yhteyttä muun muassa Suomen Betoniyhdistykseen. Ja niin teimme. Betoniyhdistykseltä luvattiin asiantuntija-apua, mutta sitä ennen meidän olisi saatava rakennuksen piirustukset käsiimme.

Siihen mennessä, kun olimme selvittäneet piirustusten olinpaikan, olimme ehtineet sopia jo seuraavasta virallisesta hyppyrimäkipalaveristakin. Se tultaisiin järjestämään vielä ennen joulua. Tarkoituksena olisi selvittää Hämeenlinnan kaupunginjohdon näkökanta hyppyrimäen tulevaisuuteen sekä ottaa selvää siitä, kenen vastuulla tornin kohtalo oikeastaan on. Olimme jo olleet yhteydessä Hämeen Kehittämiskeskukseen ja saaneet tietää, että hyppyritorni oli todella suunniteltu räjäytettäväksi lähivuosina. Emme kuitenkaan aikoneet masentua tästä tiedosta - päinvastoin. Päätimme saada hämeenlinnalaiset vakuuttuneiksi siitä, että tämä monumentti tulisi säilyttää ja ottaa hyötykäyttöön paikallisten ihmisten ja matkailijoiden iloksi!

Meidän molempien mieltä on kovasti lämmittänyt se, miten ideamme on otettu vastaan. Ystävämme ja tuttavamme ovat tarjonneet meille apuaan mitä erilaisimpiin asioihin. Rakas ystävämme Maisa keksi jopa nimen kahvilallemme! Kahvilan nimen tulisi hänen mielestään olla Huippu. Ei vain sijaintinsa mukaan, vaan siksi, että ajatus näköalakahvilasta on hänen mielestään niin hyvä. Virallinen nimi päätettäköön myöhemmin, mutta projektin työnimenä olkoon tästä lähtien Huippuidea!

3 kommenttia: