Ota yhteyttä!

tiistai 20. joulukuuta 2011

Jouluterveiset!

Joulu tekee tuloaan ja hyppyrimäkiprojekti jää ansaitulle joululomalle. Halusimme kuitenkin muistaa mukana olleita kaupungin ihmisiä, jotka ovat auttaneet meidät projektin alkuun. Tyylillemme uskollisena emme tyytyneet ihan perinteiseen joulutervehdykseen vaan askartelimme herkullisen pienoismallin hyppyritornista. Tämän piparitornin saa kaikin mokomin tuhota, mutta oikea torni säilyköön jälkipolville!

Julkisuuteen ehti jo viikonlopun aikana levitä tieto vastikään valmistuneesta Ahvenisto-visiosta. Saimme näistä kehityssuunnitelmista vihiä jo viime viikolla, kun palaveerasimme apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon kanssa hyppyrimäen kohtalosta. Hän kertoi, että tässä Ahveniston alueen kehittämissuunnitelmassa on hyppyritornin kohdalle merkitty Big Bang vuodelle 2015. Esiteltyämme hänelle ideamme hän totesi, että hyppyritorni on suunniteltu räjäytettäväksi nimenomaan siksi, ettei sille ole keksitty muuta käyttöä. Mäkihyppäykseenhän torni ei vanhan profiilinsa takia enää sovellu.

Saimme Isosuolta tietää, että hyppyrimäki kuuluu Natura-alueeseen, joten rakennusoikeutta sille on lähes mahdotonta saada. Hyppyritornin ympärille ei siis kannata suunnitella lisärakentamista. Tornin paikalle on Ahvenisto-visiossa kuitenkin kaavailtu kahvilaa tai ravintolaa. Jo kestävän kehityksen näkökulmasta olisi mielestämme järkevää säästää olemassa oleva rakennus ja hyödyntää sitä kahvilatoimintaan. Miksi rakentaa uutta, kun vanhaakin voi korjata?

Juha Isosuo antoi meille paljon uutta ajateltavaa ja neuvoja siihen, miten meidän tulisi asiassa edetä. Meidän tulisi laatia kunnollinen ansaintalogiikka hankkeellemme tai vaatia tornia suojeltavaksi, jotta kaupunginvaltuusto voisi harkita purkupäätöksen peruuttamista.

Palaveri oli monessa mielessä innostava, mutta sen jälkeen huomasimme ensimmäistä kertaa epäilevämme ideamme toimivuutta. Entä jos emme saisi kerättyä tarpeeksi yhteistyökumppaneita rahoittamaan tornin kunnostustöitä? Mitä jos onnistuisimmekin kunnostamaan hyppyritornin, mutta emme saisi riittävästi asiakkaita, jotta toimintaa kannattaisi pyörittää? Projektin todellinen laajuus alkoi vasta nyt valjeta meille. Mutta kuten elämässä yleensä, riskejä on otettava ja ideaansa uskottava, jos haluaa saada jotain aikaan!

Rauhallista Joulua kaikille! Jatketaan pelastushommissa jälleen ensi vuonna!

Terveisin, hyppyrimäkitytöt Satu & Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti